Uspeh seniorjev GK Otočec

Seniorke in seniorji zaključili tekmovalno sezono

V oktobru so naše tekmovalke in tekmovalci s finalom v Arboretumu zaključili letošnjo sezono v okviru pokalnih tekmovanj GZS. Po šestih odigranih kolih, ki jih je tudi letos motil COVID, so uspešno zastopali naš klub.

Seniorke so zasedle 9. mesto bruto oz. 8. mesto neto izmed 11 ekip.
SENIORKE 2021 liga. BRUTO.xlsx , SENIORKE 2021 liga.NETO.xlsx
Naše barve so zastopale Milica Korošec, Jožica Pelko, Vera Cerle, Mirjana Fink, Alenka Jakovljevič, Bogdana Zajc in Darinka Plevnik. Glede na dosežene rezultate in v pogojih, v katerih je potekalo tekmovanje, ima ekipa še nekaj rezerv. Za doseganje boljših rezultatov je potrebna številčnejša ekipa, kar bo zagotovilo udeležbo v vseh kolih tekmovanja.

Zavidanja vreden rezultat pa so dosegli seniorji, ki so zasedli 2. mesto bruto med 12 ekipami.  
Med posamezniki je zmagovalec Andrej Kralj, visoko pa sta se uvrstila še Gašper Pelko in Vladimir Urek. V ekipi so nastopali še Milan Lampe, Franc Šašek, Matevž Aš, Rudi Sadek, Jože Hribar in Šemso Šehić.
Pokalno-tekmovanje-2021-seniorji

Andrej Kralj je bil tudi član državne reprezentance, ki se je udeležila evropskega prvenstva na Slovaškem.

Plačilo članarine za leto 2021 v GK Otočec

Zakorakali smo v novo leto, za katero vsi upamo, da bo bolj prizanesljivo kot preteklo. Golf je eden od rekreativnih  športov, ki jih je možno ob primernih vremenskih pogojih izvajati tudi v zimskem času (tudi na golf igrišču (GI) Otočec). Zima in COVID sicer še kažeta zobe, se pa že pripravljamo na novo golf sezono. Skupščina kluba bo predvidoma sredi marca.

Članarina GKGO

Poleg ugodnejših letnih kart imajo aktivni člani GKGO tudi druge ugodnosti, kot so 20-odstotni popust pri igralni karti, znižana startnina na turnirjih in drugo.

Vsak igralec golfa podaljša svoj status aktivnega igralca za eno leto s plačilom letne članarine v svojem golf klubu, klub pa za svoje člane uredi status aktivnega igralca pri GZS – Golf zvezi Slovenije tako, da za vsakega člana plača GZS A članarino 35 €, 15 € za otroke in mladino ter 10 € za B člana. Če je plačilo izvedeno pred 1. marcem, je GZS članarina znižana za 5€.

Letna članarina GKGO znaša za A člane 120 €, 60 € za mladino do 18 let in študente do 26 let ter 40 € za otroke do 12 let.
Ponovno uvajamo članarino za B člane 80 €prva članarina za nove golfiste pa znaša 41 €.

Da lahko klub uredi plačilo znižane članarine, pozivamo vse člane, da plačilo članarine izvedete čim prej oz. najkasneje do 20. 2. 2021, da do konca februarja lahko uredimo vse formalnosti.

Podatki za plačilo članarine:
Članarino plačate na TR kluba, odprtega pri NLB: SI56 0297 0009 1927 259.
V Namen plačila obvezno napišite PRIIMEK in IME oseb(e), za katere(o) plačujete članarino.

Letne karte za člane GK Otočec

Podobno kot prejšnja leta je Golf Grad Otočec pripravil ponudbo letnih kart 2021, o čemer vas je igrišče že informiralo. Seveda je pogoj za nakup bolj ugodne letne karte GKGO plačilo letne članarine v GKGO. Vse podrobnosti lahko najdete na spletni strani GI Otočec – Cenik Letne karte GO_2021 . Za nakup letne karte morate na golf.otocec@terme-krka.si poslati izpolnjeno vlogo – Vloga za nakup letne karte 2021.

UO GK Grad Otočec

Tekmovalni uspehi GK Otočec v letu 2020

Kapetani ekip za seniorje (Matevž Aš), seniorke (Milica Korošec) ter otroke in mladino (Matjaž Lavrih) so pripravili pregled dosežkov v letošnji sezoni na tekmovanjih, ki jih organizira GZS. Posredujem njihova sporočila.

V poplavi slabih novic o korona virusu in odpovedanih turnirjih se lahko Golf klub Otočec pohvali tudi s prijetnimi informacijami, je zapisal Matevž.

 1. Otroci in mladina (Matjaž)

Šolski pokal (pokalno tekmovanje – 8 tekem oz. 10 tekmovalnih dni):

Kategorija U10 – Dečki:
2. mesto Patrick Antončič
4. mesto Mihael Blatnik
5. mesto Erazem Bevc
 
Kategorija U12 – Dečki:
1. mesto Vidic Leon (B Član GKGO)
3. mesto Luka Bajuk
 
Kategorija U18 – Dečki:
3. mesto Lev Strasberger
4. mesto Anže Lavrih
 
Kategorija U12 – Deklice:
3. mesto Mia Lavrih

SLO TOUR (pokalno tekmovanje 4 tekme oz. 12 tekmovalnih dni, bela udarjališča) še vedno obstaja možnost, da se odigra še 5. tekma

 1. mesto Lev Strasberger  v kategoriji mladinci U16
 2. mesto Anže Lavrih       v kategoriji mladinci U14

Državno prvenstvo za dečke in deklice do 14 let – Kranjska Gora (22. – 23.8.2020)

 1. mesto Mihael Blatnik v kategoriji U10
 2. mesto Vidic Leon           v kategoriji U12
 3. mesto Anže Lavrih      v kategoriji U14

Državno člansko posamično in ekipno prvenstvo – Cubo (18. – 20.8.2020)   
     Kategorija U16 (3 × 18L, bela udarjališča):

 1. mesto Lev Strasberger
 2. mesto Anže Lavrih 
 1. seniorke (Milica)

Letošnje leto nam seniorkam ni bilo naklonjeno. Nismo uspele igrati vseh organiziranih tekem pokalnega tekmovanja seniork. Ekipno smo padle za dve mesti glede na preteklo leto, na 10. mestu od 11 ekip. Posamično zasedamo naslednja mesta od skupno uvrščenih 56 tekmovalk:

 • 16 mesto Milica Korošec
 • 33 mesto Jožica Pelko
 • 33 mesto Vera Cerle
 • 49 mesto Mirjana Fink.
 1. seniorji (Matevž)

Ekipo seniorjev je sestavljalo 15 tekmovalcev, ki so redno ali občasno sodelovali na tekmovanjih v okviru GZ Slovenije.

Junija so nas na odprtem seniorskem prvenstvu Slovenije zastopali: Kralj (1. mesto), Pelko (2. mesto), Šašek (4. mesto), Urek (5. mesto) v seštevni igri, v neto igri pa Uršič (1. mesto), Hribar J. (3. mesto), Lampe (6. mesto) in Martinčič (11. mesto). Na podlagi teh dosežkov sta Kralj in Pelko postala državna reprezentanta, ki sta nas uspešno zastopala na evropskem prvenstvu na Dunaju. Ekipa Slovenije je dosegla 12. mesto.

Oktobra se je končalo še pokalno tekmovanje Slovenije, na katerem je ekipa Otočca po šestih odigranih tekmah zasedla 2. mesto, zmagala je ekipa Bleda, tretji pa je bil Arboretum. Med posamezniki se je Kralj uvrstil na 3. mesto. Med 10 najboljših posameznikov pa so se uvrstili Pelko, Urek in Šašek. Dobro so nas zastopali tudi ostali igralci: Iskra, Lampe, Sadek, Hribar J., Martinčič, Šehič, Zajc, Berlan in Jasnič. Na tekmah je bila naša ekipa vedno najštevilčnejša.

S tem zapisom bi se rad zahvalil vsem našim tekmovalcem, ki so žrtvovali svoj čas ter  nas častno zastopali in dosegli odlične tekmovalne uspehe. Važno je, da smo bili pravočasno obveščeni, dobro organizirani in enotni. 

Za to in za pozitivno klimo ter vzdušje pa je poskrbel selektor seniorske ekipe Matevž.

Zaključni turnir GKGO in drugo.

 1. Zaključni turnir GK Otočec

Letošnja okrnjena tekmovalna golf sezona se bliža koncu. Pred nami je še zaključni turnir 10.10. kjer bo klub tradicionalno pokril vse stroške za vse svoje člane razen igralnine. 
Na turnir povabite tudi vaše prijatelje iz drugih klubov. Igralnina na turnirju bo samo 40€. Podrobnosti najdete v RAZPISU turnirja – TUKAJ.

Po turnirju bomo razglasili tudi letošnje zmagovalce Match play in Klubske lestvice, kjer bomo upoštevali najboljše 3 rezultate od 4 turnirjev, ki smo jih imeli v letošnjem letu. Trenutno stanje po treh turnirjih najdete TUKAJ.

 1. Anketa GKGO

Vsi člani 2020, 2019 in 2018 smo dobili anketo s katero želi UO pridobiti čim več pričakovanj in želja, ki bi jih uresničili v letu 2021.
Anketa je anonimna, zato ne moremo slediti, kdo je anketo izpolnil in kdo ne. 
Hvala vsem, ki ste anketo že izpolnili.
Že vnaprej hvala pa tudi vem, ki jo še boste.

POVEZAVA NA ANKETO

 1. Eclectic 2020

Dogovorili smo se, da bomo sredina druženja v Klubskem eklektiku nadaljevali, dokler bo igrišče dovoljevalo igro na 18. luknjah.

Naslednja eklektik sreda je 7.10.2020. Trenutno stanje na lestvici si lahko ogledate Klubski eclectic 2020 – trenutni rezultati.

Ker drugih dogodkov na igrišču očitno ne bo, bo do sedaj naprej vsaka sreda eklektik sreda.
Ker so dnevi vse krajši, bomo start zamaknili na 10.30. Samodejno oblikujemo flajte in oddamo eno števno kartico za flajt na recepciji igrišča. Posamezniki se lahko dogovorimo tudi za drugo uro igranja, seveda v sredo.

Lepi uspehi naših mladih tekmovalcev

Na državnem prvenstvu, ki je potekalo v Kranjski gori od 22. – 23.8.  za dečke in deklice sta Klub zastopala Mihael Blatnik in Anže Lavrih, tekmoval je tudi Leon Vidic naš B član. 

Mihael Blatnik je v kategoriji U10 zasedel 2. mesto
Leon Vidic        je v kategoriji U12 zasedel 1. mesto
Anže Lavrih      je v kategoriji U14 zasedel 8. mesto

Na članskem posamičnem in ekipnem tekmovanju, ki je potekalo na igrišču Cubo od 18.- 20.8.2020 sta klub zastopala mladinca Lev Strasberger in Anže Lavrih, oba v kategoriji U16.
Lev Strasberger je zasedel 13. mesto in Anže Lavrih pa  14. mesto.

Čestitamo.

1 2 3 6